Ljekovite gljive

gljive4Tretiranje najtežih bolesti današnjice (bolesti srca, jetre, bubrega, krvnih žila, dijabetesa…) pored službenih, naučnih metoda, na zapadu se sve više okreće tradicionalnim istočnjačkim metodama, jer su opsežna istraživanja Dr. Ikekawa-e i suradnika na istraživačkom institutu Nacionalnog centra za rak u Tokiu (National Cancer Center), a zatim to potvrdili i proširili Dr. Hamuro i Dr. Chihara kao i mnogi drugi, dala izvanredne rezultate prvo na pokusnim miševima, a zatim i na tisućama ljudi. Rezultati su bili fascinantni, pa uz sva dostignuća današnje i zapadne i istočne medicine, kombinacija ovih iskustava se pokazuje kao ključ uspješnosti tretiranja najtežih oboljenja.

Tako da Cordyceps Militaris, Reishi, Shiitake, i druge ljekovite gljive, postaju nezaobilazni prirodni konzument u saniranju ili izlječenju najtežih oboljenja. Poseban naglasak je također stavljen i na njihov imunomodulatorni efekt koji je, ukoliko je imunološki sustav poremećen, uzrok gotovo svih oboljenja. Stupanj usporavanja rasta tumora kod konzumiranja ljekovitih gljiva iznosi od 77.5 % pa i do nevjerojatnih 100 %, u pojedinim slučajevima u zavisnosti od vrste tumora i vremena otkrivanja.

Glavni uzrok razvoja tumora je slabljenje imuniteta. Reguliranje i aktiviranje imunološkog sustava povećava sposobnosti samoobrane ljudskog organizma protiv tumora. Ove ljekovite gljive sadrže visoku koncentraciju organskog germanija, polisaharide i tripertene kao i mnoge mikro i makro elemente, više od 80 tipova fermenata, aminokiselina, vitamina E i C, bogate su mineralima selenom i cinkom.

Time pokazuju izvanrednu sposobnost, ne samo u sprečavanju rasta, već i u nekim slučajevima uništavanju određenih vrsta tumora. Mnogi onkolozi ih posebno preporučuju kao dodatak terapiji, zračenju i ostalim metodama liječenja raka. Pored toga su najzapaženija djelovanja na stabilizaciju pulsa i na ispravljanje srčane aritmije i djeluju kao jedna od prvih linija odbrane ozbiljnijih oboljenja te vrste (Dr. Pelleg i ostali 1990.), a sve zbog prisustva značajnih količina adenozina, deoksiadenozina i drugih nukleotida čiji spojevi imaju veliki efekt na koronarnu i cerebralnu cirkulaciju (Toda 1982. i Bern 1980.). Postotak smanjenja krvnog tlaka svakodnevnim konzumiranjem u samo jedan do četiri mjeseca je 68 % na 90 % pacijenata.

dm-logo

Proizvode potražite u svim ljekarnama i dm-prodavaonicama!