Zašto kokosov šećer Cobio?

Ukusna zamjena za običan trsni šećer te sva ostala sladila.

 

100% Ekološki uzgoj i prerada te poznato podrijetlo

Kokosov šećer Cobio je ručno uzgojen na ekološkim poljoprivredama otoka Java u Indoneziji. Dobivamo ga neposredno od proizvođača, što nam omogućuje visoko praćenje proizvoda; tako precizno znamo s kojeg je palminog stabla bio uzgojen kokosov šećer.

Kokosov šećer Cobio je nerafiniran, nefiltriran, neobrađen i bez dodanih boja, ima nizak sadržaj vlage (manje od 2%). Kokosov šećer Cobio ima ekološki certifikat EU.

 

100% Prirodan kokosov šećer Cobio

Kokosov šećer Cobio je 100% prirodan, nerafiniran šećer, dobiven iz svježeg nektara kokosovog cvijeta. Prikladan je za pečenje peciva, za pripremu marmelada i ostalih dobara. Možete ga upotrijebiti kao sladilo u svim receptima, odličan je u smoothijima i drugim napitcima. Okus kokosovog šećera Cobio je nježan karamelni i ne podsjeća na kokos.

 

Ručan uzgoj i prerada

Prirodan nerafiniran kokosov šećer Cobio je dobiven iz svježeg nektara kokosovog cvijeta. Rezanjem djela kokosovog cvijeta dobiva se nektar, koji se skuplja u obješene posude. Nektar je zatim potrebno nježno i polako zagrijavati, da ispari većino vode te kristalizira. Prethodno se u nektar može dodati i prirodne začine kao što su cimet i đumbir.

 

Prirodan izvor minerala

Kokosov šećer je prirodan izvor magnezija, koji doprinosi ravnoteži elektrolita, smanjuje umor i iscrpljenost. Cink ima u kokosovom ulju ulogu u djelovanju imunskog sistema i doprinosi očuvanju zdrave kože. Fosfor doprinosi očuvanju zdravih kostiju i zuba. Kalcij u kokosovom šećeru doprinosi djelovanju mišica i stvaranju energije u izmjeni tvari. Za zdravlje iznimno su bitni raznolika i uravnotežena ishrana te zdrav način života.

Nizak glikemijski indeks

Kokosov šećer se ubraja u namirnice koje imaju nizak glikemijski indeks.

Ukusna zamjena za šećer

Kokosov šećer Cobio primjenjuje se kao ukusna zamjena za običan i trsni šećer te sva ostala sladila. Upotrijebite ga kako biste si zasladili čaj, kavu i sve ostale vrste napitaka; zapravo za sve što želite zasladiti.

Hranjive vrijednosti i sestava

100% ekološki kokosov šećer Cobio dobiven iz svježeg kokosovog cvijeta.

Podprijetlo: Indonezija.

Sastojci

Energy (kJ)

Energy (kcal)

Total fat:

– Saturated fat

Carbohydrates:

– Sugars

Protein:

Salt:

Calcium (Ca):

Zinc (Zn):

Magnesium (Mg):

Phosphorus (P):

na 4 g

64,2 kJ

15,1 kcal

0,0 g

0,0 g

3,7 g

3,7 g

0,0 g

0,0 g

26,4 mg

0,3 mg

2,9 mg

9,2 mg

na 100 g / PDU*

1605 kJ

378 kcal

0,0 g

0,0 g

92,4 g

92,4 g

1,3 g

0,0 g

660 mg / 82% PDU*

7 mg / 70% PDU*

73 mg / 19% PDU*

230 mg / 33% PDU*

To su prosječne vrijednosti 4 g (1 žličica) i 100 g produkta.
* PDU: preporučeni dnevni unos.

Za zdravlje iznimno su bitni raznolika i uravnotežena ishrana te zdrav način života.